Skrivena tajna australijskih Aboridžina je čudo prirode. Emu ulje koje sadrži omega masne kiseline:

• reguliše pH kože
• smanjuje crvenilo kože
• uklanja simptome ekcema i psorijaze

Emu ulje i ekcem

Ekcem je hronična bolest kože. Ako se ne leči na vreme, za nekoliko nedelja ili meseci koža postaje vrlo crvena i iritirana. Ovo stanje se obično javlja kod ljudi koji imaju alergijske astme, rinitis ili alergije na hranu.
Ekcem se može javiti kao posledica životne sredine. Kod ekcema, vrlo je važna hidratacija kože posle pranja ruku kada koristite sapun ili deterdžente, kozmetiku i slično. Važno je da kožu održavate vlažnom.
U slučaju ekcema, koža je suva, ne zbog nedostatka prirodne vlažnosti, nego zato što nedostaje sposobnost zadržavanja vode. Dodavanje vode takvoj koži može samo da pogorša stanje. Isperite ruke u toploj vodi 20 minuta i obrišite suvom krpom i odmah primenite emu ulje. Ponovite postupak najmanje jednom u toku dana, a ako osećate potrebu i više puta.

Emu ulje i psorijaza

Psorijaza je autoimuno oboljenje kože za koje naučnici veruju da je genetski predodređen. Podsticanje psorijaze može biti uzrokovan mnogim faktorima od obične prehlade do povrede na koži ili infekcije kože.

Psorijaza smanjuje bolove izazvane ranama psorijaze koji imaju otežano lečenje. Emu ulje je hranljivo za tkivo i može olakšati rast ćelija i smanjiti štetu psorijaze.

Emu ulje i gljivične infekcije kože

Gljivične infekcije kože je teško razaznati. Imaju klasičnu pojavu svraba, crvenila, ljuštenje kože i izgledaju kao bilo koji druge dermatološke alergije.
Emu ulje, zahvaljujući linoleinskoj kiselini vraćaju ćelije epiderma i poboljšava sastav kožu, uništava gljivice.

KAKO SE KORISTI EMU ulje za PSORIJAZU:

Korak 1.
Napravite kupku sa toplom vodom u koju ste dodali morsku so. Kupka pomaže da ukloni suvu kožu i omekšava kožu. Nemojte koristiti veoma vruću vodu i jak sapun. Topla voda i blag sapun je bolji izbor.

Korak 2.
Osušite kožu mekom pamučnom krpom, nanesite odmah emu ulje i utrljajte na kožu. Emu ulje će navlažiti kožu, ima anti-inflamatorno dejstvo koje umiruje upalu kože. Emu ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama omega 3 Omega 6 i Omega 9 koji imaju pozitivan efekat na kožu, sadrži antioksidante, vitamin A i vitamin E.

Korak 3.
Umotajte namazano mesto providnom folijom i ostavite preko noći.

Korak 4.
Uklonite foliju ujutro i isperite vodom.

Korak 5.
Nanesite nežno emu ulje na kožu. Nakon jutarnjeg nanošenja i posle tuširanja OBAVEZNO nanesite još jednom u toku dana, možda i više za bolji efekat.

 

 

EMUDERM ™